Ještě má smysl hrát CS:GO nebo už přejít úplně na CS2?
Čaute, řeším poslední dobou, jestli má vůbec cenu zůstávat u CS:GO, nebo už definitivně přejít na CS2. Hraju od roku 2016 a na CS:GO mám přes 4k hodin, ale teď se čím dál víc přátel stěhuje na CS2. Má to podle vás smysl? Je CS2 opravdu o tolik lepší?
Ahoj, já jsem přešla na CS2 asi před měsícem a upřímně – chvíli mi trvalo si zvyknout, ale teď už bych se nevrátila zpátky. Engine Source 2 je znát hlavně na pohybu a fyzice. Jasně, CS:GO má nostalgii a zaběhnutý mechaniky, ale Valve s tím už moc neplánuje dál. Tady máš ofiko info přímo od Valve: https://www.counter-strike.net/cs2
Maj tam rozepsané novinky, změny a roadmapu.
Zdravím, já jsem taky dlouho váhal, protože CS:GO jsem měl fakt v malíku – sensitivity, bindy, celý muscle memory. Ale jak jsem přešel na CS2, tak to docela ožilo. Hlavně nový smouky, lepší zvuky a celkově to působí svěžejc. Jediné, co mě trochu štve, je občasný lag nebo frame dropy, ale to se snad časem optimalizuje. Hraju převážně FACEIT, tam to jede celkem v pohodě.
Díky za info, oběma. Asi fakt nastal čas změny 😄 Věděla jsem, že CS2 je postavený na Source 2, ale netušila jsem, že ten rozdíl v gameplayi je až tak výrazný. Mimochodem, co hrajete, matchmaking nebo FACEIT? A jak je na tom toxicita, zlepšilo se to aspoň trochu?
Hele, toxicity se úplně nezbavíš nikdy ale musím říct, že v CS2 mám pocit, že je to o trochu lepší – možná díky novým systémům hlášení a banování. Jinak hraju spíš casual a někdy i Premier. FACEIT jsem dřív zkoušela, ale tam jsou lidi někdy až moc seriózní. Jo a mimochodem – když nemám náladu na kompetitivní tryhardění, občas si zapařím simulační FPS zápasy nebo CS-themed minihry přes mostbet apk – dá se to stáhnout na mobil a zahrát si fakt jen na chill. Překvapivě zábavná věc na večer.
Last edited by korolevavera (Aug 26 3:43 PM)
Haha, to je dobrý tip, to neznám 😊 Já jsem si něco podobnýho hledal do vlaku, tak mostbet apk zkusím, díky. A co se týče toxicity – souhlas, v CS2 to je snesitelnější. Možná i tím, že je víc nováčků a nejsou zatím tak zahořklí. Jinak já jedu hlavně FACEIT, ale klidně si někdy dáme nějakej přátelák, jestli chcete.
Zní to dobře, díky vám oběma! Stahuju CS2 a dám tomu šanci. A až mě začne štvát tým, zkusím i ten mostbet na odlehčení. Určitě napište, až budete online – ráda se připojím!